Ford Fiesta Sprint Cup 2019
by Niels LagrangeINFORMATIEFIESTACUPHETCONCEPT
Zes evenementen, dat is de opdracht voor de deelnemers aan de eerste editie van de Ford Fiesta Sprint Cup Belgium. Het concept is eenvoudig, met name goed 40 minuten vrije training, 30 minuten kwalificatie gevolgd door twee races van 25 minuten. Geen rijderswissel, geen complexe strategie, geen balance of performance, gewoon hard rijden van start tot finish. Iedere rijder beschikt bovendien over dezelfde wagen en dezelfde banden, wat competitie in zijn zuiverste vorm betekent.

Interesse om zelf achter het stuur te kruipen ?
Aarzel niet en neem contact op

LATESTNEWS

Niels Lagrange viseert met Alexander Borgmans de Junior Ford Fiesta Sprint Cup-titel

Paralel met de presentatie van de Lamborghini Squadra Corse Super Trofeo maakte Niels Lagrange ook bekend dat het team net zoals vorig jaar deelneemt aan de Ford Fiesta Sprint Cup. De keuze hiervoor viel op de bijna 17-jarige Alexander Borgmans die hiermee aan zijn prille debuut toe is in de autosport!

“Met mijn one shot vorig jaar in de finale van de Ford Fiesta Sprint Cup - ‘pole position’, winst in zowel Race 1 als Race 2 en twee keer de snelste rondetijd - toonde ik eens te meer dat het de coureur is die in de Fiesta’s het verschil kan maken,” zegt de team owner-coureur. “De Ford Fiesta Sprint Cup is dan ook de ideale leerschool voor jonge niet zo ervaren coureurs. Dat en ons sterk weekend in Assen heeft Alexander Borgmans en zijn entourage kunnen overtuigen om samen met ons de stap te zetten naar de Ford Fiesta Sprint Cup.”

Neofiet Alexander Borgmans beantwoordt aan het profiel dat overeenstemt met dat van de jonge coureurs die zich vorig jaar in de Ford-sprintklasse in de kijker reden en er het vak leerden. Ook hij reed tot hiertoe toe nog nooit op een circuit en zijn ervaring beperkte zich tot het afmalen van rondjes en races in indoorkarting.“Mijn eerste opdracht wordt het behalen van de vereiste race-vergunning,” ligt de jonge man uit het Antwerpse Schilde toe. “Daarop gaan we voldoende testrijden en dat moet mij toelaten klaar te zijn voor het debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup. Heel wat van mijn voorgangers-debutanten hadden evenmin voordien één meter op circuit gereden en na verloop van het seizoen toonden zij zich als volwaardige sprinters om tot op de finishlijn bij de Junioren te knokken voor een podiumplaats. Ik wil voor dezelfde evolutie gaan en met Niels als teambaas beschik ik alvast over de perfecte leermeester. Ik kijk al uit naar de eerste keer dat ik plaats zal nemen op de startgrid.”

Voor Niels worden het alvast drukke tijden. Want naast het runnen van de Fiesta’s gaat hij als coureur aan de slag in de Lamborghini Squadra Corse Super Trofeo.

“Het team dat zich zal ontfermen over de Fiesta’s is voldoende gestructureerd en dat laat mij toe wat afstand te nemen en mij te concentreren op mijn eigen programma,” stelt Niels. “Ook vorig jaar was ik om gelijkaardige redenen niet altijd aanwezig en dat had geen enkel effect op het doen en laten van mijn mensen.”
Met Alexander Borgmans achter het stuur van de Niels Lagrange-Fiesta kennen we alvast één van de kandidaten om het op te nemen tegen Junioren zoals Thibault Parmentier, Hanne Terium, Giovanni Van Lil of Nathan Vanspringel. Van een kweekvijver gesproken.


NAAR BOVEN

Interesse om zelf achter het stuur te kruipen ?
Aarzel niet en neem contact op

EVENEMENTKALENDER


CIRCUIT ZOLDER | BELGIË | 31-02 MEI/JUNI
WÜRTH SUPERPRIX ZOLDER


CIRCUIT SPA-FRANCORCHAMPS | BELGIË | 21-23 JUNI
SPA EURO RACES (MET FIESTA NL)


CIRCUIT ZANDVOORT | NEDERLAND | 12-14 JULI
BlANCPAIN GT WORLD CHALLENGE


CIRCUIT TT ASSEN | NEDERLAND | 16-18 AUGUSTUS
GAMMA DAYS (ONDER VOORBEHOUD)


CIRCUIT SPA-FRANCORCHAMPS | BELGIË | 04-05 OKTOBER
500 TOURS DE SPA (MET FIESTA NL)


CIRCUIT TT ASSEN | NEDERLAND | 18-20 OKTOBER
FINALE RACES


NAAR BOVEN

GALLERYNAAR BOVEN

OFFICIËLEPILOTENPILOOT ALEXANDER BORGMANS - 17 JAAR
CONTACTEER ONS VANDAAG NOG INDIEN JE GRAAG IN ONS TEAM WIL DEELNEMEN AAN DE FIESTA SPRINT CUP OF KLIK HIER

NAAR BOVEN

GETINTOUCH


Heb je vragen of wil je graag meer informatie ? Aarzel niet en contacteer ons vandaag nog via onderstaand formulier. Wij helpen je graag verder en proberen zo snel mogelijk al je vragen te beantwoorden. Alvast bedankt voor je interesse en tot binnenkort.

Voor & achternaam


Emailadres


Jouw vraag of opmerking